ANATOMIE EN FYSIOLOGIE

Het menselijke lichaam is misschien wel het grootste wonder van de natuur. Wie zich verdiept in de bouw en werking van het lichaam, kan niet anders dan verwondering voelen voor dit ingenieuze systeem, waarin ongeveer 50.000 miljard cellen harmonieus samenwerken om het grote geheel in stand te houden.

We gaan op ontdekkingstocht doorheen het kilometerslange bloedvatenstelsel en zenuwstelsel, doorheen het ademhalingsstelsel en het spijsverteringsstelsel. We bestuderen de bouw en werking van het hart en de longen, de lever en de alvleesklier, de zintuigen en de hersenen, ... Kortom: alles, ‘van kop tot teen’, komt aan bod. Tijdens de besprekingen zal alles zoveel mogelijk ook visueel voorgesteld worden aan de hand van video, dvd, tekeningen, ...

Deze cursus is onmisbaar voor iedereen die als hulpverlener in de gezondheidszorg aan de slag wil gaan. Als de gezondheid verstoord is, hebben mensen immers altijd vragen over de werking van hun lichaam.

De cursus is zeker ook interessant zijn voor mensen die met gezondheidsproblemen geconfronteerd worden. Veel angst en ongerustheid bij ziekte is het gevolg van een gebrek aan inzicht en begrip over wat er aan de hand is. Hoe meer men over het lichaam weet, hoe beter men ook zal kunnen communiceren met de arts of therapeut.

De lessen zijn vooral gebaseerd op e-learning. Er is een handboek waaraan een e-learningmodule is gekoppeld; daarnaast ontvang je na inschrijving de lessen op film met een begeleidend cursusboek. Er zijn twee contactdagen voorzien:

DATA:
donderdag 22 oktober 2018 en 24 januari 2019
OF
zaterdag 24 oktober 2018 en 26 januari 2019

LESTIJDEN:
9.15u - 16.15u (middagpauze van 12u - 13.30u)

DOCENT:
Rob Vaes

PRIJS: 
560 euro

INSCHRIJVEN:
https://inschrijven.levensschool.be/login

© Copyright 2018 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media