Jan ROOSEN

Titel van je verhaal: Zoveel meer dan zomaar een school!

Waarom studeer je aan De Levensschool: Een tiental jaren geleden begon ik me te interesseren voor mijn gezondheid. Ik woon dicht bij het fabriek Union Minière in Olen en daar was indertijd nog al wat te doen rond radioactiviteit. Een vriend van me waarschuwde mij voor vergiftiging door zware metalen en sindsdien begon ik chlorella algen te nemen. Maar desondanks bleef ik me moe voelen en ging mijn zoektocht verder. Ik begon Reishi te nemen, mijn vrouw ook. Zij had heel veel last van artrose en ondervond meteen heel veel beterschap. Ik begon me via het internet verder te verdiepen over een mogelijk verband met verzuring, toxines, het belang van voeding en beweging enzovoort. Mensen uit mijn buurt begonnen mij dan ook vragen te stellen. Op een zeker moment kreeg ik schrik dat de informatie op het internet niet 100% betrouwbaar was. Ik wou niet aanzien worden als kwakzalver, en ging op zoek naar betrouwbare informatie. Mijn bibliotheek groeide snel.
Een kennis raadde me het boek aan van Bob Massart: “Ziekte is onwetendheid”. Een van de beste boeken die ik ooit gelezen heb. De titel is heel bewust gekozen en dekt de lading volledig. Vlak daarna ontmoette ik Bob tijdens een lezing. Een geweldig man. Toen ik daarna een foldertje van de Levensschool zag, was dat voor mij een logisch gevolg. Dat de Levensschool net op dat moment in mijn leven kwam, betekende voor mij zoiets als: “Als de leerling er klaar voor is, verschijnt de meester”.

Wat heb je er geleerd?: Tot op heden voldoet de Levensschool volledig aan mijn verwachtingen. Ik heb geleerd hoe het menselijk lichaam functioneert, hoe belangrijk gezonde voeding is, maar ook dat het lichaam meer is dan een machine. Wat we in ons leven tegenkomen is geen opeenvolging van toevallige gebeurtenissen. We zijn verantwoordelijk voor wat er in ons leven gebeurt. Dat inzicht was voor mij een ware openbaring, want het betekent dat we ons leven kunnen sturen. Eens we vertrouwd zijn met de universele wetten, wordt het leven een prachtreis. De ups en downs blijven, maar je kan ze plaatsen.

Ik zit nog maar in het tweede jaar. Afgestudeerden zeggen me dat alle lessen pas in het vierde jaar op zijn plaats vallen, dus het beste moet nog komen! Maar de Levensschool biedt ook nog andere mogelijkheden. Als je een beetje moeite doet, leer je er honderden mensen kennen die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Als je daar oog voor hebt, gaat er een nieuwe wereld open. Ik heb mensen zien openbloeien, omdat ze in de Levensschool voldoende zelfvertrouwen opgebouwd hebben.

Ik kijk er altijd naar uit om op donderdag naar school te mogen. En als voorzitter van de studentenraad, probeer ik ook op zaterdag tijdens de middagpauze binnen te springen, zodat ik weet wat er leeft bij de studenten. Ik kan jullie verzekeren dat het telkens de moeite loont, er zijn zo veel boeiende en bekwame mensen. En als je ze beter leert kennen, zie je wat sommige studenten er voor over hebben om naar de Levensschool te komen. Ze komen niet alleen van alle uithoeken van België, sommigen vertrekken ’s morgens om half zes om op tijd in de les te kunnen zijn.

Wat wil je doorgeven?: Als je een goede gezondheid wil of je wil een goede gezondheid behouden, moet je daar zelf de verantwoordelijkheid voor nemen. Leer je lichaam kennen, luister naar je lichaam, ontdek de universele wetten kennen en leef ernaar. Dit alles kan je leren in de Levensschool. Jaarlijks organiseert de Levensschool een opendeur., meestal in mei. Kom eens een kijkje nemen!