RELAXATIE-MEDITATIE

Stress is één van de belangrijkste ziekmakende factoren van deze tijd. Bij vele ziekten (bijvoorbeeld hart- en vaatziekten), speelt stress een primaire rol. Volgens de psychoneuro-immunologie is langdurige stress nefast voor onze weerstand. Als stress te lang aanhoudt kom je in de zogenaamde uitputtingsfase waarin je vatbaarder wordt voor allerlei aandoeningen. Daarom geven veel artsen hun patiënten het advies om zich te leren ontspannen.

In dit kader biedt De Levensschool een kwalitatief hoogstaande opleiding aan. Eerst leer je jezelf te relaxeren, om daara te leren hoe je anderen kunt leren ontspannen. Je leert je terugtrekken in je eigen innerlijke ruimte en vanuit de rust en ontspanning die je daar vindt de cliënt op de juiste wijze te begeleiden.

Het is een zeer praktische en ervaringsgerichte module waarbij je de relaxatietechnieken op de juiste manier in de praktijk leert brengen. Drie basismethodes komen hierbij aan bod: passieve relaxatie, actieve relaxatie en visualisatie. Met deze technieken gaat de student reeds vanaf de eerste lesdag aan de slag. Het is een leerproces van drie weken waarbij de evolutie duidelijk zichtbaar wordt. De student leert steeds meer vertrouwen te krijgen in de eigen capaciteiten om cliënten succesvol te ontspannen.

Uiteindelijk kan relaxatiebegeleiding als een onmisbaar deel van de beroepsactiviteit worden ervaren dat bovendien veel voldoening met zich meebrengt.

DATA:
zaterdagen 19 en 26 mei, 2 juni 2018