VOETREFLEXOLOGIE

Waar en wanneer reflexologie precies ontstaan is, weet men niet. Zeker is dat reeds meer dan 5000 jaar geleden in het klassieke India, Egypte en China een drukpunttechniek bekend was. In het oudste tekstboek van de geneeskunde, de Huangdi Neijing (Het instructieboek van de Gele Keizer over het inwendige) komen we verwijzingen naar de voetreflexologie tegen. Zowel de inheemse bevolking van Kenia als enkele indianenstammen pasten reflexologie toe. In het begin van de 20ste eeuw werd de huidige methode in het westen geïntroduceerd door de Amerikaanse arts Dr. Fitzgerald.

Met reflexzonemassage wordt een verbeterde doorbloeding en regeneratie bereikt. In psychisch opzicht behoren ontspanning, evenwicht en welzijn tot de positieve effecten. Daarmee worden dus belangrijke voorwaarden voor het herstellingsproces gecreëerd: het zelfherstellend mechanisme, dat in elke mens aanwezig is, heeft weer kracht om orde op zaken te stellen. De reflexologie wordt erg gewaardeerd door vrijwel iedereen die enkele sessies heeft ondergaan. Omdat de gedeblokkeerde levenskracht weer vrij gaat stromen, voelt men zich snel weer als herboren. De reflexologie is onder andere gebaseerd op de segmentale verschijnselen in het lichaam. Die vinden hun oorsprong in de embryologische ontwikkeling. 

Na deze zeer praktijkgerichte cursus ben je in staat het aangeleerde direct in praktijk te brengen. Voor deze cursus is een grondige basiskennis van anatomie en pathologie vereist.

DATA:
donderdag 21 en 28/09, 5, 12, 19 en 26/10, 9 en 16/11 2017
zaterdag   23 en 30/09, 7, 14, 21 en 28/10, 11 en 18/11 2017

DOCENTES:
Els Marcelis en Katrien Verstraete

PRIJS:
560 euro

 

© Copyright 2018 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media