ANATOMIE EN FYSIOLOGIE

Het menselijke lichaam is misschien wel het grootste wonder van de natuur. Wie zich verdiept in de bouw en werking van het lichaam, kan niet anders dan verwondering voelen voor dit ingenieuze systeem, waarin ongeveer 50.000 miljard cellen harmonieus samenwerken om het grote geheel in stand te houden.

We gaan op ontdekkingstocht doorheen het kilometerslange bloedvatenstelsel en zenuwstelsel, doorheen het ademhalingsstelsel en het spijsverteringsstelsel. We bestuderen de bouw en werking van het hart en de longen, de lever en de alvleesklier, de zintuigen en de hersenen, ... Kortom: alles, ‘van kop tot teen’, komt aan bod. Tijdens de lessen wordt alles zoveel mogelijk visueel voorgesteld.

Kennis van de anatomie en fysiologie is onmisbaar voor iedereen die als hulpverlener in de gezondheidszorg aan de slag wil gaan. Als de gezondheid verstoord is, hebben mensen immers altijd vragen over de werking van hun lichaam. De lessen anatomie/fysiologie kaderen dan ook binnen onze opleidingen, in het basisjaar natuurlijke gezondheidszorg. Iedereen die binnen De Levensschool een diploma wil behalen volgt dit basisjaar en krijgt dus vanzelf een grondige kennis van de anatomie mee.

De cursus is zeker ook afzonderlijk te volgen, en interessant voor mensen die geen beroepsdoelstellingen hebben maar wel graag zelf weten hoe hun lichaam in elkaar zit en functioneert.
We worden vroeg of laat allemaal geconfronteerd met vragen over ons lichaam, onze leefstijl en onze gezondheid of die van onze naasten; veel angst en ongerustheid is het gevolg van een gebrek aan inzicht en begrip over wat er aan de hand is en hoe alles werkt. Hoe meer we over ons lichaam weten, hoe beter we onszelf kunnen beschermen en verzorgen maar hoe beter we ook kunnen communiceren met onze arts of therapeut.

Wil je anatomielessen volgen als vereiste voorkennis voor de lessen massage?
Dan volstaat het om de korte onlinecursus anatomie van de spieren en beenderen te volgen. Lees hier meer over...

Deze tiendaagse lessenreeks is op basis van e-learning, met twee contactdagen inbegrepen.
Lees hier hoe de lessen zijn opgevat...

 

DATA contactdagen:
De lessen zijn op basis van e-learning met twee contactdagen per schooljaar. Je kunt op elk gewenst ogenblik inschrijven en starten met de lessen.

Contactdagen schooljaar 2024/2025:
Donderdagen 24 oktober 2024 en 15 mei 2025
OF
Zaterdagen 26 oktober 2024 en 17 mei 2025

Je kiest voor één van beide lesdagen, dus donderdag of zaterdag

LESLOCATIE:
Abdij van Tongerlo, Abdijstraat 40, 2260 Tongerlo (voor gps: Geneinde1, Tongerlo)

LESTIJDEN:
9.30u - 16.00u (middagpauze van 12u15 - 13u15)

DOCENT:
Rob Vaes

KOSTEN: 
Lesgeld: 821 euro (de cursus omvat 16 lessen)
Handboek plus cursusboek: 120 euro
Te storten op rekeningnummer BE66 0689 0801 8643

INSCHRIJVEN: 
https://inschrijven.levensschool.be/login

 

 

Video: 
Afbeeldingen: 
© Copyright 2024 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media