BACHBLOESEMREMEDIES: DEEL 1

Binnen de methode van de Bachbloesemremedies worden negatieve emoties of houdingen gezien als symptomen van onvervulde noden of onderontwikkelde deugden. 

Heling komt tot stand wanneer we die disharmonische overtuigingen bewust worden en veranderen of wanneer we die deugden verder ontwikkelen. 
Waar bijvoorbeeld een gebrek aan vertrouwen is, zal angst een symptoom zijn; een onderschatting van de eigen mogelijkheden leidt tot een minderwaardigheidsgevoel.

De begeleiding met bachbloesemremedies is erop gericht om hier het vertrouwen te doen groeien, zodat de angst verdwijnt of, in het andere voorbeeld, de potentie te creëren om de onderschatting van de eigen mogelijkheden te corrigeren.

In de eerste lessenreeks maak je uitgebreid kennis met de filosofie van dokter Bach en zijn 38 bachbloesemremedies. Daarnaast wordt ook uitvoerig ingegaan op diverse toepassingen, de Rescue- of Eerste Hulp-remedie en op het kiezen vande juiste bloesemremedies voor jezelf en voor anderen. Kortom: je ontvangt alle informatie om zelfstandig te leren werken met de Bachbloesemremedies, zoals Dr. Bach het bedoeld heeft. 

De lessen in dit eerste deel van de reeks bestaan hoofdzakelijk uit theorie, maar worden zoveel mogelijk doorweven met praktijkoefeningen.

Je gaat tijdens de cursus ook zelf aan de slag met bloesemremedies en bespreekt, indien gewenst, de ervaren effecten in groep.

Lees meer over de inhoud van deze cursus.

Voor wie zich verder wil verdiepen in de Bachbloesemremedies en haar toepassingsmogelijkheden zijn er nog verdiepingslessen, de cursus Bachbloesems deel 2.

De lessen zijn vrij toegankelijk voor iedereen die zich wil verdiepen in Bachbloesemremedies, of dit nu is uit eigen persoonlijke interesse of om bestaande beroepsactiviteiten uit te breiden.

Heb jij echter beroepsdoelstelingen maar nog geen vooropleiding in de hulpverlening?
Dan volg je naast deze cursus best ook een aantal ondersteunende vakken die jou de noodzakelijke bagage meegeven om als hulpverlener aan de slag te kunnen gaan.

Lees hier meer over...

 
DATA:
donderdag 16, 23 en 30 januari en 6 februari 2025
OF
zaterdag 18 en 25 januari, 1 en 8 februari 2025
 
Je kiest bij inschrijving voor één van beide lesdagen: donderdag of zaterdag
 
LESTIJDEN:
9.30u - 16.00u (middagpauze van 12u15 tot 13u15)
 
LESLOCATIE:
Abdij van Tongerlo, Abdijstraat 40, 2260 Tongerlo (voor gps: Geneinde 1, Tongerlo)
 

DOCENTE:
Sara Debruyne

PRIJS: 
375 euro

INSCHRIJVEN: 
https://inschrijven.levensschool.be/login

 

Afbeeldingen: 
© Copyright 2024 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media