BEWEGING EN LICHAAMSBEWUSTZIJN

In onze huidige tijd gaat er meer en meer aandacht naar het belang van beweging.  Dit komt onder andere door de stijging van het aantal chronische ziektes, de toename in medische kosten, het stijgend ziekteverzuim in bedrijven,…  Iedereen wéét dat beweging nodig is voor het lichaam, maar toch is er een enorm contrast tussen de indrukwekkende voordelen van fysiek actief zijn waar we dieper op ingaan in de cursus en het gering aantal mensen dat voldoende actief is om van de gezondheids- en welzijnsvoordelen te profiteren. 

De gezondheidsconsulent kan hierin een erg belangrijke rol spelen.  Aandacht in deze cursus gaat naar het motivationeel aspect binnen begeleiding, fases herkennen van beweeggedrag en de daarbij horende praktische strategieën en interventies om mensen in beweging te brengen. 

Het is evident dat dit géén zittende les wordt. Je doet héél wat inspirerende bewegingstussendoortjes om jezelf en/of je cliënten in beweging te zetten. Daarnaast ervaar je het belang van de eigen fitheid en lichaamshouding om als gezondheidsconsulent de manuele methodes op een energiebesparende manier toe te passen.

Een gezondheidsconsulent begeleidt vanuit een totaalaanpak. Net daarom krijg je tijdens deze cursus meer inzicht in hoe emoties zich op spieren vastzetten. Je voelt zelf aan de lijve aan hoe je emoties kunt ontladen aan de hand van specifieke voorgafgaande fysieke oefeningen.

DATA:
donderdag 23 en 30 januari 2025
OF
zaterdag 25 januari en 1 februari 2025

Je kiest voor één van beide lesdagen, dus donderdag óf zaterdag

LESTIJDEN:
9.30u tot 16.00u (middagpauze van 12u15 tot 13u15)

LESLOCATIE: 
Abdij van Tongerlo, Abdijstraat 40, 2260 Tongerlo (voor gps: Geneinde1, Tongerlo)

DOCENTE:
Maaike Devos

LESGELD:
198 euro

INSCHRIJVEN:
https://inschrijven.levensschool.be/login

 

 

© Copyright 2024 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media