Hilde Ryckewaert

Titel van je verhaal: Blijf niet hangen in het bestrijden van symptomen, pak de oorzaken van je kwalen aan!

Waarom studeer je aan De Levensschool: Eigenlijk leeft er bij mij al heel lang iets van: 'Zoals mensen de dag van vandaag met hun gezondheid omgaan, dat klopt toch niet!' Enerzijds eten en drinken we maar, en letten we helemaal niet meer op de gezondheidswaarde van wat we binnen krijgen. Anderzijds leven we zo op de toppen van onze tenen, om toch maar te voldoen aan wat anderen - de familie, de buren, de collega's, de mode en de consumptiemaatschappij - van ons verwachten, dat we vroeg of laat wel moeten crashen van de stress. En als er dan iets misloopt, dan verwachten we dat een of meerdere pilletjes alles wel weer in orde brengen. Voor mij klopt dit plaatje niet, en dus ging ik op zoek naar hoe het anders kan. En in die zoektocht kwam De Levensschool op mijn pad.

Wat heb je er geleerd?:

Heel belangrijk waren voor mij de allereerste lessen, in het basispakket. In deze cursus werd globaal geschetst hoe we in de natuurlijke gezondheidszorg te werk gaan. Vele factoren spelen een rol: onze levenswijze en onze voeding, de omgeving waarin we leven, de zwakke plekken die we geërfd hebben, psychologische factoren én onze levensvisie. Eén enkel pilletje kan nooit goedmaken wat op verschillende van deze terreinen dagelijks fout gaat. Een pilletje kan hooguit wat symptomen bestrijden, en van één pilletje komt dan al gauw een tweede en een derde etc...
Wil je echt gezond blijven of gezond worden, dan moet je bereid zijn de oorzaken van je kwalen aan te pakken, en niet bij het bestrijden van symptomen te blijven hangen. Het vraagt wat durf en moed om de pijnpunten in je leven aan te pakken, maar het loont absoluut de moeite: je wordt een ge-heel-de mens.

Wat wil je doorgeven?:

Ik zou je willen vertellen van de levenskracht in ieder van ons. Ons lichaam probeert op elke uitdaging het best mogelijke antwoord te geven. Ziekte vertelt in wezen niet van onze zwakte, maar juist van de sterke levensdrang in ons. Ziekte is een poging van het lichaam om weer gezond te worden. Koorts verbrandt ziekmakers in ons, diarree zorgt ervoor dat wat ons kan schaden het lichaam vlug verlaat, bij oververmoeidheid worden we gedwongen rust te nemen, ...
Ik hou dus een pleidooi om weer te durven ziek zijn. Op die manier gunnen we ons lichaam de tijd om er weer écht bovenop te geraken.

© Copyright 2024 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media