Hilde Van Looy

Een tiental jaren geleden doorleefde ik een vrij zware periode, 3 miskramen, verlies van mijn mama, kanker, een moeilijke zwangerschap en bevalling, metastasen van de kanker….het kwam allemaal vrij snel achter elkaar. Deze ervaringen zorgden ervoor dat ik noodgedwongen moest stilstaan bij mijn toenmalige manier van leven, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Na mijn ontslag op een 9 to 5 job, vond ik dat het tijd werd om het roer volledig om te gooien. Ik besloot om te gaan studeren voor “gezondheidsconsulente”. Ik schreef me in en kwam op de wachtlijst terecht.  Ik “wist” intuïtief : als ik daar moet zijn, dan zal er plaats vrij komen en effectief : 3 weken voor de eerste lesdag kreeg ik bericht dat er iemand geannuleerd had en dat ik kon starten aan mijn eerste jaar.  Vanaf de eerste lesdag voelde ik dat ik op de juiste plaats zat.  Ik leerde er zoveel boeiende dingen en mensen kennen!  Al gauw werd donderdag een dag waar ik elke week enorm naar uit keek.  Hier kon ik volledig mezelf zijn, hier vlogen de uren voorbij, hier kon ik mijn ‘ei’ kwijt, hier “begreep” men mij.  De school werd mijn familie…
Ook op emotioneel en mentaal vlak ging ik aan mezelf werken , met als doel : gelukkig en gezond zijn!  
 
In 2015 ging ik voor de eerste keer zwemmen met wilde dolfijnen in de Rode Zee.  Zij (de dolfijnen) hebben mij ook enorm geïnspireerd en geheeld. Tranen met tuiten heb ik gehuild daar tijdens mijn reizen in Sataya.  Na elke reis kwam ik als herboren terug, en het effect van zo'n reis, bleef nog weken thuis verder doorwerken.  De combinatie Levensschool en dolfijnen was voor mij onmiskenbaar de drive achter mijn evolutie als mens, als ziel, en zo kreeg ik op een gegeven moment tijdens een meditatie door om zelf reizen te organiseren naar Sataya, en aan boord te werken met mensen van de Levensschool.  De processen die mensen doorleven tijdens mijn reizen met Secret Soul, zijn soms best heftig en kunnen verzacht worden door de juiste ondersteuning.  Ideaal om als Levensschool-student je kennis en vaardigheden te delen in een natuurlijke omgeving, omringd door dolfijnen, het azuurblauwe water van Sataya en medestudenten/colleag's.  
En zo werden alle keuzes die ik voordien in mijn leven heb gemaakt, duidelijk als “basis-materiaal” om mijn zielenpad verder te bewandelen.  De puzzelstukken vielen allemaal op hun plaats….
 
Wat heb ik er geleerd? 
In de levensschool (lees : bij mijn familie) leerde ik terug te luisteren naar mijn lichaam.  Als ik dat 10 jaar voordien had geweten, dan had ik niet zo ziek hoeven te worden.  Ons lichaam geeft signalen, heel subtiel in het begin, en als we dan niet luisteren, dan kan je ziel niet anders dan op een meer uitgesproken manier communiceren en dan zullen de symptomen ook heftiger worden.  De cursussen “Levenslessen”, Pathologie, Immuunsysteem & meditatie en Geweldloze communicatie waren voor mij échte topmomenten!  
Ik besefte ook dat ik vroeger best heel goed dingen aanvoelde, maar door mensen in mijn omgeving (familie, opvoeders, Kerk…) werden die genegeerd of zelfs de kop ingedrukt waardoor ik achterbleef met het idee dat ik “abnormaal” was….  Ongelofelijk dankbaar ben ik dan ook, dat ik op school in de cursussen, in de mensen maar ook in mezelf erkenning vond.  Ook kreeg ik op school zoveel tips over boeiende lectuur en films.  Zoveel dingen waar ik het bestaan zelfs niet van wist, al die dingen kwamen op mijn pad.  
 
Wat wil ik doorgeven?
Ik probeer zoveel mogelijk vanuit mijn eigen ervaringen mensen te inspireren.  Ik voel dat er behoefte is aan inzicht, kennis en een andere kijk op de mens en de wereld.  
Zoals ik heb geleerd, dat je, wanneer je jouw zielenmissie volgt, en je dankbaar in het leven staat, ongeacht de moeilijke situaties, dan zal het universum jouw altijd steunen en begeleiden.  De kunst is, om de signalen en dus ook de symptomen van ons lichaam te herkennen, te zien!  En als iedereen bewust aan zichzelf werkt, dan denk ik dat we een mooie toekomst tegemoet gaan.  ASK, BELIEVE, RECEIVE

 

© Copyright 2024 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media