Ludo Slaets

Titel van je verhaal: De Gezondkok 
 
Waarom studeer je aan De Levensschool: Na een jarenlange carrière als kok werd het me duidelijk dat het de verkeerde richting opging met onze voeding. Kwantiteit en opbrengst hadden bij telers en producenten de bovenhand gehaald op kwaliteit en gezondheid. Ik kon niet aanvaarden dat dit de nieuwe norm was inzake voeding en dus ben ik op zoek gegaan. Aanvankelijk was het bij mijn inschrijving aan de Levensschool in 2005 de bedoeling om alleen de vakken over voeding te volgen. Maar het werd me al snel duidelijk dat alles met mekaar verbonden is, en het was gewoon te interessant om de andere vakken links te laten liggen.
 
Wat heb je er geleerd?: Tijdens de 4-jarige opleiding krijg je bijzonder veel informatie te verwerken. Voor mij (en voor de meesten) was al die informatie ook totaal nieuw. Al je vroegere ideeën en principes worden plots in vraag gesteld. Een geheel nieuwe wereld gaat voor je open. Vakbekwame, gedreven en bijzonder goed opgeleide docenten brengen met veel passie en liefde voor het vak hun deel van de vorming. Ieder met zijn eigen zienswijze en uitwerking. En als student filter je er uit wat voor jou het meest van toepassing is. Zo leer je een eigen visie ontwikkelen en voel je intuïtief aan wat best voor je is.
 
Wat wil je doorgeven?: Wat ondertussen mijn lijfspreuk is geworden als Gezondkok: “De voedingsindustrie geeft niet om onze gezondheid
en de gezondheidsindustrie geeft niet om onze voeding, daarom moeten wij, zowel onze gezondheid als onze voeding, zelf in handen nemen.
 
Intussen... 
In 2010 kwam ik in de Ardennen terecht, waar ik nabij Bastogne een huis verbouwde tot Gezondheidscentrum "Cobreville43". Sapkuren, vastenkuren, gezondheidskuren, themaweken,... alles wat in De Levensschool aan bod gekomen was, werd hier in praktijk omgezet. Vanaf dag 1 waren alle plaatsen voortdurend bezet. In 2021 kwam Lin op mijn pad. Zij voegde haar eigen ruime pakket aan kennis en kwaliteiten toe aan het aanbod van het gezondheidscentrum, maar na haar opleiding orthomoleculaire leer zijn we kleinschaliger gaan werken, met meer persoonlijke begeleiding en aandacht voor de individuele bezoeker. Onze focus ligt nu op stilteverblijven en themaweken. Daarbij wordt er voor elke deelnemer een angepast programma samengesteld, met persoonlijk afgestemde voeding.
 
Samen met Lin bied ik nu dus rust, stilte, structuur en gezonde voeding als middel tegen een steeds drukker wordende samenleving... 
 
Ludo Slaets - De Gezondkok - Student 2005
 

 

© Copyright 2024 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media