VOEDING: KENNISMAKING MET BEKENDE VOEDINGSSYSTEMEN

Bijna dagelijks worden er nieuwe voedingsystemen gelanceerd. Maar werken die ook? Zijn ze oké? Sommige zijn ronduit gevaarlijk en dikwijls volgt men die systemen niet helemaal zoals het hoort en geven ze niet die fantastische resultaten zoals je die kan zien op het internet. Als gezondheidsbegeleider is het noodzakelijk dat je door het bos de bomen ziet en dat je mensen die nu eenmaal een bepaald systeem volgen kan begeleiden. Daarom moet je de spelregels en de valkuilen van dat systeem leren kennen. Voor jezelf is het ook nuttig om eens stil te staan bij je eigen voedingspatroon. Kan dat nog beter? Hoe betrek je de rest van het gezin hierbij zonder in conflict te gaan? De docent is zelf verzot op koken en je zal zonder twijfel naar huis gaan met nieuwe en lekkere receptjes om ze thuis mee te verrassen. We bekijken onder andere:

• Voedingssystemen vegetarisme / veganisme / macrobiotiek / het bloedgroependieet ....

• Vermageringsdiëten caloriebeperkend dieet / GI-dieet / Atkinsdieet / Fit for life/ intermitterend vasten...

• Therapeutische diëten: cholesterolbeperkend dieet / glutenvrij dieet / lactosevrij dieet / natriumarmdieet /het ketogeen dieet / het Moermandieet ...
 

DATA:
donderdag 13 en 20 februari 2025
OF
zaterdag 15 en 22 februari 2025

Je kiest voor één van beide lesdagen, dus donderdag óf zaterdag.

Deze cursus is ook geheel online, op eigen tempo, te volgen. Na inschrijving en betaling van het lesgeld ontvang je een link met wachtwoord om de les te kunnen volgen.

LESTIJDEN:
9.30u tot 16.00u (middagpauze van 12u15 tot 13u15)

LESLOCATIE: 
Abdij van Tongerlo, Abdijstraat 40, 2260 Tongerlo (voor gps: Geneinde1, Tongerlo)

DOCENT:
Leon Cools 

PRIJS:
198 euro

INSCHRIJVEN: 
https://inschrijven.levensschool.be/login

Video: 
Afbeeldingen: 
© Copyright 2024 De Levensschool - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media